clinica-veterinaria-sant-vicenç-dels-horts

El Centre Veterinari La Vinyala i «Escape to Santvi», guanyadors del 3r Concurs d’Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials

Dijous, 12 de maig de 2016 a les 12:51
  • L’objectiu és nodrir i consolidar nous projectes i iniciatives innovadores que contribueixin a generar llocs de treball, aprofitant els recursos propis de Sant Vicenç dels Horts

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va lliurar ahir al vespre a l’auditori del Molí dels Frares els premis de la tercera edició del Concurs d’Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials, davant la forta expectació del públic assistents.

El Centre Veterinari La Vinyala va guanyar el primer premi de Projectes Empresarials, mentre que la millor Idea Emprenedora va ser la de “Escape to Santvi”. Aquests dos primers premis reben 3.000 euros cada un d’ells i l’assessorament gratuït del Voluntariat Sènior d’Orientació Empresarial (SECOT) durant un any.

El Centre Veterinari La Vinyala, impulsat per Encarna Núñez i Isabel Abad, fa atenció i diagnosi per la imatge en traumatologia, oftalmologia, dermatologia i quiròfan, a més de perruqueria canina. Ofereixen tracte personalitzat, campanyes de vacunació i molts anys d’experiència. Es tracta d’un projecte empresarial i comercial que ja està en marxa. El Concurs, però, també premia idees emprenedores que busquen una oportunitat per materialitzar-se. En aquesta categoria, la idea guanyadora va ser “Escape to Santvi”, una “room scape” de les que estan tant de moda, un joc en grup que consisteix a resoldre una sèrie d’enigmes en un temps determinat per poder escapar d’una habitació. S’adreça a públics de diferents edats i els seus promotors, Jaime Lezcano i Nora Visser, asseguren que fomenta la concentració i el treball en equip.

El segon premi de projectes empresarials i comercials, valorat en 1.500 euros i l’assessorament del SECOT per un any, va ser per L’Artesà del Pa. Des del seu local al carrer de Barcelona, L’Artesà elabora i comercialitza pa i brioixeria elaborada amb tècniques artesanals que eviten els additius i els llevats químics. Segons Andrés Cano, L’Artesà del Pa es tracta d’un model de negoci que aposta per valors d’artesania i producte de qualitat.

El segon premi d’idea emprenedora, també distingit amb 1.500 euros i l’assessorament del SECOT per un any, va ser per al Centro Ganesha, de Montserrat Sanabria i Juan Morales, que aspira a ser un espai de benestar on fer esport i activitats vinculades a salut. Els serveis aniran acompanyats de programes personalitzats d’entrenament.

El lliurament de premis va comptar amb una xerrada de l’inventor Pep Torres, el creador del Museu d’Idees i Invents de Barcelona, qui va animar els assistents a ser valents i a tirar endavant les seves idees. Torres també va destacar la importància que l’Administració doni suport als emprenedors.

Per la seva part, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, va explicar que el municipi té “un gran teixit humà, un teixit associatiu important”, va defensar el suport de l’Ajuntament als emprenedors, i va assegurar que “aquesta iniciativa municipal ha de continuar donant noves oportunitats a aquesta cultura emprenedora i valenta”. Finalment, el regidor de Promoció Econòmica i de la Ciutat, Paco Rodríguez, va manifestar l’aposta per promoure un entorn que potenciï i faciliti el desenvolupament d’idees i projectes empresarials.

El 3r Concurs d’Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials ha comptat amb disset candidatures: nou projectes i vuit idees. La decisió del jurat va ser molt renyida, ja que els primers i segons premis es van decidir per una diferència de només mig punt. La finalitat d’aquest Concurs és incentivar la generació d’idees emprenedores viables, tant en el cas de les persones emprenedores com en el de les empreses i els comerços, amb l’objectiu que contribueixin a generar llocs de treball, aprofitant els recursos propis del municipi de Sant Vicenç dels Horts.

Entrega de premis 3r Concurs Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials

Entrega de premis 3r Concurs Idees Emprenedores i Projectes Empresarials i Comercials